Čučanj je jedna od osnovnih višezglobnih vježbi

Čučanj je jedna od osnovnih višezglobnih vježbi pri čijem izvođenju radi cijelo tijelo i jako je važno povesti računa o pravilnom izvođenju vježbe.
Evo sa naše strane par smjernica o kojim treba povesti račuka kako bi efekat vježbe bio maksimalan, a ujedno sebe osigurali od mogućih povreda.
Ono o čemu jako treba povesti računa jesu koljena, svakako je preveliki pritisak i opterećenje na tim zglobovima, tako da nepravilan rad može dovesti do oštećenja istih. Vodite računa da koljena ne prelaze vrhove prstiju i uvijek neka idu ka vani, nikad ka unutra. Druga slaba tačka jesu donja leđa i iz istog razloga treba povesti računa o pravilnom izvođenju vježbe, zato vodite računa na ne pravite preveliki pretklon naprijed, a opet leđa ne treba da budu ni paralelna sa zidom.
Razlog zašto žene vole raditi ovu vježbu jeste jer se prilikom izvođenja iste aktivira gluteus, zato je jako važvo oslankati se na pete, kako bi aktivacija bila što bolja i mišić odradio svoje.
Uz sve to pogled ide ravno ispred vas, glava prati pravac kičme, ruke možete držati ispred vas kako bi uspostavili balans.
Povedite računa da su pete u ravni sa kukovoma, a stopalo blago rotirana ka vani.
Positive Fitness Club

PRIJAVI SE ZA PROBNI TRENING +382 68 40 20 30

Radno vrijeme

Pon - Sub: 8:00h - 22:00h

Ned: Zatvoreno

Adresa

Žrtava fašizma, BB

Budva, Montenegro

Pozovite nas

+382 68 40 20 30

Odgovorićemo na svako Vaše pitanje, prvi grupni fitness trening je BESPLATAN.

Kontaktirajte nas